
Magdalena Biłoszewska
Dietetyczka
Absolwentka SGGW Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Nieustannie podwyższam swoje kwalifikacje biorąc udział w wielu kursach i konferencjach dedykowanym specjalistom z zakresu dietoterapii i zdrowego stylu życia.
W pracy najważniejszy jest dla mnie Pacjent, jego stan zdrowia i samopoczucie. Na każdej wizycie stawiam na kompleksowe i indywidualne podejście oraz na edukację w zakresie prawidłowych nawyków żywieniowych. To wszystko po to byście mogli dotrzeć do lepszego zdrowszego jutra.
Za dobrze zbilansowaną dietą i posiłkami kryje się nie tylko tracenie zbędnych kilogramów, ale także poprawne procesy regeneracyjne, które wspierają leczenie różnych jednostek chorobowych takich jak:
- choroby tarczycy (np. Hashimoto, niedoczynność tarczycy, nadczynność tarczycy),
- zaburzona gospodarka węglowodanowa (np. cukrzyca typu I i II, insulinooporność),
- zaburzenia hormonalne (np. PCOS, nieregularne miesiączki),
- problemy z jelitami (np. SIBO, IBS, WZJG)
- anemia i niedokrwistość.
Na co dzień jestem mamą trójki wspaniałych nicponi dla których gotuje prosto, smacznie i kolorowo. Wszystko to w oparciu o nieprzetworzone i sezonowe produkty. W kuchni wyznaję zasadę przemyślanych zakupów i zero waste.